NOVO! Naruči i pokupi na prodajnim mjestima besplatno!

KANTARION JELLY

150,00 kn

Marmelada za sunčanje

Kantarionovo ulje je slavno tradicionalno mediteransko rješenje za kožu intenzivno jantarne boje. Ova marmelada je moderna verzija nastala iz tradicije, s maslinovim uljem i posebno dobivenim ekstraktom kantariona bez fotosenzitizirajućih sastojaka. Posebno nemasna tekstura obogaćena organskim medom brzo se upija, sprječava isušivanje kože zbog sunčanja i ne ostavlja tragove na odjeći.

 

Djelovanje

Inspirirano tradicijom za prirodno preplanuli izgled kože

Bez UV filtera

Bez fotosenzitizirajućih sastojaka

Nemasna tekstura

Ne ostavlja tragove na odjeći

Sastojci

Kantarion, Maslinovo ulje, Organski med, Pučka predaja kaže da kantarion koji cvjeta usred ljeta skuplja sunčeve zrake da bi ih ljudima dao za vrijeme tamnih mjeseci. Kantarion, poznat kao gospina trava ili rupičasta pljuskavica (Hypericum perforatum, L.) poznata je još od davnina. Hipokrat, otac medicine, bio je jedan od prvih koji je dokumentirao njezina blagotvorna svojstva. Osnova tradicionalne primjene kantariona na koži je danas i znanstveno potkrijepljena, no moderna znanost nam ukazuje i na jedan problem, a to je svojstvo izazivanja fototoksične reakcije zbog sadržaja fotosenzibilizirajućeg hipericina. Iako rijetke, ove ozbiljne reakcije valja izbjeći korištenjem modernih ekstrakata kantariona s dokazanom odsutnosti hipericina, kako bi bezbrižno primili sunčevu svjetlost koju nam plemeniti kantarion velikodušno pruža.

Arbotega Dubrovnik

Prirodna kozmetika sa sirovinama dubrovačkoga područja i Mediterana čini osnovu Arbotega proizvoda, podržavajući rad destilerije u Imotici, u vlasništvu lokalne obitelji. Arbotega potiče prikupljanje i obradu ljekovitoga bilja, pokazujući socijalnu odgovornost. Nakon stroge kontrole u vrhunskim laboratorijima samo se najbolje sirovine ugrađuju u konačne proizvode.

Pogledaj sve proizvode

Recenzije

Trenutno nisu dostupne recenzije za ovaj proizvod

Napiši recenziju